Apocalipsa după globaliști

Remarca – nimeni nu pune punctul pe „i” cu privire la Forumul de la Davos. Se discută doar diverse teme secundare,desi de ceva vreme se vorbeste tot mai mult in literatură de specialitate de…moartea capitalismului. Capitalism care si-a cam epuizat resursele de crestere, iar Forumul de la Davos, de fapt si de fond – tema fundamentala este tocmai aceasta – cum vor reusi ei sa inventeze sau sa puna in aplicare un nou sistem politico-economic care sa le asigure pe viitor suprematia, puterea, bunastarea, banetul, dar care sa salveze capitalismul. Adica cam cum arata post-capitalismul. Ei se ocupa, manageriaza post-capitalismul in speranta ca vor pastra resursele de putere si de control asupra lumii pana cand va aparea altceva mult mai viabil. Deci de fapt la Forumul de la Davos cam despre asta ar fi vorba.

Pandemia de covid, razboiul din Ucraina sunt teme adiacente, sunt teme create artificial ca sa nu se vada de fapt ca – capitalismul sub forma patronajului neo-liberalismului si-a trait traiul, si-a mancat malaiul ! S-a terminat cu el. Iar din pacate pentru ei si pentru noi implicit, nu au inca o solutie. Deoarece au externalizat forta de munca inca dinaintea incheierii razboiului rece, au externalizat-o in China, India, Pakistan – in Asia ( care este exclusiv opera lui Kissinger ), au externalizat productia, dar in acelasi timp au externalizat si conflictul intre forta de munca si capital si in felul acesta au grabit moartea capitalismului. Deci cam asta-i adevaratul Davos !

Adica la Davos ca sa fie mai pe intelesul tuturor se analizeaza formule de prelungire a capitalismului in forma actuala pana cand se va gasi o alta organizare politico-economica si sociala. Dar in acelasi timp ca sa nu piarda controlul asupra planetei , incearca sa gaseasca tot felul de formule pentru prelungirea provizoratului in care ne aflam. Desi vorba aia…nimic nu dureaza mai mult decat provizoratul ! Si pentru a evita cel mai mare cosmar al lor, si anume o eventuala revolutie sociala ! In consecinta ei fac eforturi disperate de a tine societatea, lumea sub control, sub teroarea fricii si a panicii induse de propaganda, de autoritati si de mass media corupta si gras platita. De fapt nu sunt cu nimic mai prejos decat niste impostori…Sau vorba lui Serghei Mizil – „am ajuns sa ne conduca niste derbedei, niste bagabonzi”.

Cat timp capitalismul a functionat, ei au fost stăpânii planetei. Dar astazi asa cum am mai spus capitalismul nu mai functioneaza sau in cel mai bun caz functioneaza grav avariat. Paradoxal prin deschiderea planetei, prin globalizare, ei au pecetluit moartea capitalului. Iar capitalul cum a reusit sa reziste in ultimii 200 de ani ? Simplu – mereu gaseau noi piete pe care sa le acapareze, sa le dezvolte, sa ia de acolo forta de munca ieftina, sa le transforme in piata de desfacere. Vezi cazul recent al Europei de Est si a Romaniei implicit dupa anul de gratie 1989. Tradus mai pe romaneste ar fi inlocuirea cortinei de fier sovieto – comuniste, cu noul colonialism neo-liberal de sorginte globalist neo-marxista. Cam ceva de genul scapi de dracul, dar o intalnesti pe mama-sa. Iar cand planeta s-a inchis, s-a globalizat nu au mai avut ce piete sa acapareze si automat le-a venit obstescul sfarsit. Cam despre asta e vorba – asta e cu adevarat Davosul ! Un fel de Quasimodo care se vrea, care secrede Dumnezeu.

Un aspect demn de luat în seamă este ca la acest bâlci participa pe lângă slugile, preșurile vorbitoare de la tribună, pe lângă prostituate de lux și peste 2.500 de persoane din zona corporatista si economica, bancara – fapt ce ne arata ca anul 2023 este concentrat pe prabusiri masive economice din care doar unii smecheri trebuie sa castige. Putem prognoza ca anul acesta va fi anul in care se va promova la greu inteligenta artificiala si de asemenea se prognozează ca vor creste puternic preturile la produsele alimentare. Mai exact anul 2023 va fi anul loviturilor economice si al foametei.

O apocalipsa a jocurilor globale in viata noastra de zi cu zi, accentuată pe fondul așa-zisei crize energetice. O apocalipsă impotriva careia noi putem indrepta cea mai imbatabila armă – răbdarea creștină în suferintă!

Cristian Ardeleanu

Ultimele articole

Alexandru Petria – spărgătorul de tipare lirice

Poetul bistrițean Alexandru Petria ne-a oferit o nouă surpriză...

Clujeanul Nicolae Trifoiu – martorul lui Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor, din temnița comunistă

Pe luptătorul anticomunist Nicolae Trifoiu l-am cunoscut personal l-a...

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Newsletter

Citește și

Alexandru Petria – spărgătorul de tipare lirice

Poetul bistrițean Alexandru Petria ne-a oferit o nouă surpriză...

Clujeanul Nicolae Trifoiu – martorul lui Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor, din temnița comunistă

Pe luptătorul anticomunist Nicolae Trifoiu l-am cunoscut personal l-a...

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și...

Vladimir Creţulescu, reconstruiește o etnogeneză în ”Les origines du discours identitaire Aroumian-Roumain (1770-1878): la construction d’une identité nationale”

Recent am citit o carte cu adevărat excepțională, scrisă de Vladimir Crețulescu și intitulată sugestiv ”Les origines du discours identitaire Aroumian-Roumain (1770-1878): la construction...

Alexandru Petria – spărgătorul de tipare lirice

Poetul bistrițean Alexandru Petria ne-a oferit o nouă surpriză editorială. Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, ca ceva firesc într-o lume dezinteresată de...

Clujeanul Nicolae Trifoiu – martorul lui Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor, din temnița comunistă

Pe luptătorul anticomunist Nicolae Trifoiu l-am cunoscut personal l-a începutul anilor `90. El a fost prieten cu un alt mărturisitor din temnițele comuniste –...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.