Impostorii

O vorba veche romanească spune cam asa…”ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.” Dar din pacate vremurile pe care le traim sunt exact opusul la zicala amintita. Observam astfel ca se poate traii si asa. Adica, vorba unui amic francez, care mi-a spus ca expresia care i-a placut cel mai mult in Romania a fost – merge si asa. Cum merge ? Vedem cu totii !

Ce vedem ? Pai in ultima vreme vedem tot felul de „propuneri indecente”, prin care americanii incerca sa-i pacaleasca pe rusi, cu tot felul de pseudo-negocieri, pentru ca de fapt ei nu vor sa negocieze. Negocierile lui Blinken si ale altora sunt facute mai mult sa-i incurce pe rusi…si pe noi europenii implicit.

Ce vedem ? Il vedem zilnic pe „Jokerul” ucrainean „Marele Zelenschi” , un fel de Fat-Frumos cu palosul gros, care de dimineata pana seara si de seara pana dimineata colinda lumea in lung si lat cu binecunoscutul sau refren…

Slava ukrainii oameni buni
Ne dati ori nu ne dati
Arme si soldati
Ne dati? Ne dati !

Si care ne cearta zi-lumină. Ma cearta cand ma trezesc, ma cearta la pranz, ma cearta cand imi regulez nevasta, ma cearta cand dormn…daca mai dorm.

Ce vedem? Vedem cum sportivii, artistii, muzicienii, scriitorii rusi sau bielorusi sunt interzisi pentru probleme de natura politica. Intreb si eu cat de fascista este o asemenea masură? Pentru ca politica americana si occidentala de azi imi aminteste foarte mult in mod paradoxal intocmai de politica sovietica stalinista din gulagul rosu. Iar azi Stalin nu mai este Putin. Stalin este pe partea cealalta. Faptul ca sportivii din cele doua tari anterior amintite pot sa participe conditionat la unele evenimente sau competitii sportive, dar cu conditia sa nu-si reprezinte tara – asta este o mare magarie !

Ce vedem? Mai vedem un imperiu american in declin, in decadere, imoral, care se duce de rapa si care vrea, care tine in continuare cu dintii sa fie seful nostru.

Ce vedem? Vedem cum noi romanii am picat in toata harababura asta ca niste prosti. Tarziu dupa ce ne-au nenorocit sovieticii 45 de ani, ai nostri securisti si comunisti s-au dus cu mare viteza sa-si ascunda banii in occident, sa-si protejeze copiii si familiile, adica si-au tradat tara. Si in felul acesta am pierdut Petromul, Sidexul, Oltchimul si foarte multe altele. Nu merita sa cedam atatea active de stat importante ale Romaniei pentru a intra intr-o organizatie condusa de aceasta Ursula von der Leyen – care este o carpa a imperiului, a hegemonului american. Si fiindca se stie sprijinita de ei este o carpa batoasa ! Mai vedem cum noi romanii suntem condusi de 8-9 ani de acest Johannis, un satrap pus de „imparat”, de la centru si care face o guvernare despotica, tiranica. Si pentru ca traim in era progresului, a tehnologiei imi permit a-l numii un satrap robotizat, un fel de robocop. O „inteligenta artificiala”, dar la nivelul de jos. Care ne invata in Romania educata, pe noi romanii cum trebuie sa ne dezicem de tara noastra, de traditiile si credinta noastra stramoseasca. Din pacate are parte de concursul majoritatii clasei politice, o clasa politica care dupa 1990 nu au inteles ca nu noi intram in UE, ci UE intra in noi si ne ia asa cum am mai spus toate activele de stat si implicit toata economia – automat independenta si suveranitatea. Si ca nu noi intram in NATO, ci NATO intra in noi si devenim pașalâc american?

Ce vedem? Vedem cum Uniunea Europeana nu are o politica externa proprie. De exemplu doamna ministru de externe a Germaniei se stie ca a fost recrutata de CIA. Este deja de notorietate. Si atunci cum sa aiba Germania o politica externa? Mai mult, Germania care este boss-ul UE, a fost protectorat american. Pe Germania si Japonia, cele doua tari infrante in cel de-al doilea razboi mondial, s-a constituiut marele triumf economic american. De fapt ce inseamna cu adevarat UE. Inseamna o organizatie absolut identica cu NATO. Doar ca nu este una militara, ci una economica, fabricata in SUA ca sa controleze economic continentul european. In principal occidentul. De fapt acesta a fost adevaratul rol al planului de reconstructie Marshall. Tarile din Est au venit mai recent si oricum interesul este mult mai mic pentru ele. De aceea am si fost vanduti in bloc lui Stalin spre finalul razboiului?

Ce vedem ? Vedem cum un foarte mare intelectual – antropolog si istoric francez, Emanuel Todd, ne atrage atentia ca in momentul acesta adevaratul dezastru cultural, moral si economic este in anglosfera. Ce inseamna anglosfera? Inseamna Marea Britanie, SUA, Canada, Australia si Noua Zeelanda – adica tocmai cei cinci piloni ai globalismului de sorginte neomarxista! Referitor la Marea Britanie se estimează ca anul acesta puterea de cumparare a populatiei va scadea cu cca 7 %. Ceea ce este foarte mult…spun specialistii. Iar despre Brexit , ne spune ca acesta nu a fost facut la initiativa poporului britanic, ci la cererea americana. Americanii au impus Brexitul. Nu Trump, ci statul profund, statul paralel american. Insa nu le-a iesit bine, ci dimpotriva foarte prost. I-a nenorocit.

In concluzie ce vedem „dragi romani”? – vorba „mutului” de la Cotroceni. Ce sa vedem…un fleac – ne-au ciuruit! Niste impostori la drumul mare!?

Cristian Ardeleanu

Ultimele articole

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre...

Newsletter

Citește și

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre...

Exclusiv. Interviu cu părintele Valerian despre Sfinții Închisorilor, mântuire și mineriada din 1990 (Video)

Cu sprijinul Ligii Femeilor Ortodoxe din județul Vâlcea, scriitorul...

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea în aer. După dezbaterea recentă a candidaților republican și democrat de la CNN, a reieșit...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și un mare patriot. Azi, din păcate este puțin cunoscut de români. Dumitru Bălașa era apreciat...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre vindecarea sufletului chinuit de păcat. Despre puterea iertării au scris numeroși scriitori. Paulo Coleho spunea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.