Supraviețuitorii

România este o țară dezbinată, ca bucățile dintr-un copac lovit de o bombă. Prostia o dezbină, începând cu peștele care de la cap se-mpute. Și așa cum le spunea dl pește românilor din exilul american, vă puteți întoarce în siguranță acasă, fiindcă e bine, românii se descurcă!

Românii sunt un popor de supraviețuitori, în condițiile de azi când criza destabilizării țării se află pe toate direcțiile și la toate nivelurile, conduși fiind de o clasă politică foarte unită în corupție.Și asta n-ar fi nimic dacă ar fi doar coruptă, dar e formată din nulități. Nu există nici o personalitate mai de Doamne-ajută în care să crezi, cu care să mergi, să scoți căruța din groapă.

Se pare, zic unii, dar eu spus că e sigur, niciodată România, în lunga ei istorie, nu a avut conducători mai proști. Dragoș Pătraru spune „mai retardați”. Eminescu credea că guvernanții din vremea sa sunt o apă și un pământ, lipsiți de inteligență și patriotism. Fiecare epocă e înclinată să spună că niciodată nu a fost mai rău ca acum. De unde și vorba „era mai bine când era mai rău”. Nu cred că se poate face comparații, fiindcă fiecare epocă are specificul ei. Și e posibil ca un conducător prost acum, să fie bun pentru altă epocă. Și invers. În acest sens, eu cred că așa cum se manifestă clasa politică la noi, acum, ea nu ar fi bună nici pentru epoca de piatră. Nu mai vorbesc de perioada când Dacia era condusă de tarabostes. Clasa politică de azi are în istorie modele de urmat, dar nu le urmează, fiindcă nu are capacitatea de a urma un model. Dacă românii nu vor merge la vot, să-i elimine pe actualii proști de la conducerea țării, vor veni alți proști în locul lor. Proștii se aleg între ei. Atâta știu, au învățat schema. Corupția te învață să de descurci. Și cu metoda asta, încet dar sigur, au transformat țara cea bogată și frumoasă într-o geografie, într-o colonie, cum îmi scria deunăzi poetul-filosof Sorin Cerin.

De ce oare un om de valoare nu poate fi corupt? Vezi cazul lui Thomas Morus. Tocmai pentru acest curaj de a fi drept, el a fost decapitat. Poporul român este decapitat zilnic prin minciuni interminabile, prin răstălmăcirea simplului alfabet al vieții, când nimic nu este stabil, când totul se clatină, când taxele tot mai mărite îl fac să simtă că-i fuge pământul de sub picioare. Nu e nevoie să ne dea natura un cutremur, îl avem zilnic, prin măsuri aberante, fără pic de logică, arbitrare, care se iau de la o oră la alta. Unde sunt oamenii de bază în care poporul să se încreadă la nevoie?

Unde este opoziția? Umblă oarbă, rătăcită, a ajuns la un partid care și-a afirmat vocația națională organizând nunta megalomanică a liderului său, care acum a găsit-o ca model pe naționalista italiană Giorgia Meloni, dar nu-i de nasul lui, fiindcă nu are o sută de vaci, câte i-a oferit un general ugandez, mai bine rămânea la dragostea dintâi, Diana Șoșoacă. Dacă România merge tot așa, șchiopătând, dând din gropi în gropi, n-ar fi de mirare să o vedem pe Șoșoacă președintele României. Dar cred că la alegeri va ieși un rezultat și mai rău.

Deunăzi, am întâlnit un om în parc, care săpa pământul. Lovea în pământul tare ca piatra, din lipsa de ploaie. Curios, l-am întrebat ce faci aici? Săp o groapă, nu vezi, zice. De ce? Fiindcă vreau să-mi îngrop sărăcia.

Da, e o soluție, să ieșim cu toții în stradă și să ne îngropăm sărăcia. O, ce bogați am fi! Am scăpa de sărăcie! Apoi o să ne urcăm pe grămada de gunoi de alături și o să ne scărpinăm cu un ciob de sticlă, ca Iov.

Nu scumpirile ne dor, ci faptul că nu există un plan de țară, un cap limpede care să găsească soluții de redresare. Guvernanții de azi sunt niște caricaturi, care, în aceste condiții de minimă rezistență, au ajuns să-și mărească salariile, parlamentarii in corpore au votat mărirea lor! Un partid de paie, PNL, cu gura Rareș-oaiei, a anunțat că în 30 de zile termină cu pensiile speciale. A uitat să precizeze în ce an.

Ce poate fi mai semnificativ pentru criza în care trăim decât acest fapt, că în timp ce milioane de români au pensii și salarii de mizerie, parlamentarii își măresc lefurile?!!

Ei își măresc concret sumele, iar pe pensionari îi mint cu cifre, ieri PSD zicea că le mărește pensiile cu peste 40 %, azi un penelist dement, zice doar cu 25 la sută, iar Ciolacu, să-l ia dracu’, cu 10 la sută! Pentru bătaia asta de joc ar trebui spânzurați în piața publică! Păcat că nu mai există asemenea pedepse din panoplia lui Vlad Țepeș, pe hoți nu-i mai pedepsește nimeni, dimpotrivă, li se dau prime, pomeni, li se măresc lefurile!

Sigur, sunt multe astfel de exemple semnificative. De pildă, la TVR, care este o instituție falimentară, inutilă, susținută însă cu milioane de la buget, există o emisiune numită „Profesioniștii”! Dragoș Pătraru, la „Starea nației”, de pe Prima TV, arată ce fel de profesioniști are România. Emisiunea lui a debutat la TVR, dar l-au dat afară, fiindcă această emisiune era ca o bombă în interiorul ei, arunca în aer toată gașca de slugoi ai partidelor de la putere. Aceștia sunt profesioniștii, doamnă Vodă-n Lobodă, care au dus România într-o criză fără capăt? Fiindcă acesta este rolul TVR-oriștilor, să-i pupe în dos pe cei care îi plătesc. La ce folosește acest post, când există atâtea posturi particulare? Un post falimentar, cu mii de angajați, care au salarii amețitoare, dar care are o emisiune… „Profesioniștii”!! Poate profesioniști în hoție, în tocat frunza la câini, meșteri în iluzii chioare! Nu cred că există nicăieri în lume o asemenea mostră de prostie! Și de 32 de ani acest post înghite milioane de lei, bani cu care s-ar fi putut face mult visatul Templu al Muzicii, de care Festivalul „George Enescu” are nevoie ca de aer. Ca și poporul român, cultura lui. Mulți miniștri, cu Iorgulescu în frunte, s-au bătut în piept că vor realiza acest obiectiv, dar vremea a trecut și s-a uitat, și acum Iohannis a adus la conducerea festivalului un măcelar! Nu un templier! Se va alege praful și din acest eveniment simbolic, deja melonanii au devenit melomaci.

Cultura este călcată în picioare, total ignorată, ca și sportul, care făcuse din România la Olimpiade o concurentă a marilor puteri sportive, SUA, Germania, Anglia, Rusia. Acum, fotbalul și alte sporturi de performanță au ajuns o rușine mondială! Sumele uriașe venite de la UE nu se investesc în sport și cultură, care trebuie să fie cartea de vizită a țării, ci intră în buzunarul puternicilor zilei, ași în matrapazlâcuri, precum afacerea cu cele 100 de BMW-uri pentru poliție!

Exemple de aberație politică sunt în toate domeniile, oricine citește ce-am scris, poate adăuga un exemplu nefast, având același numitor, faptul că s-a ajuns la o autosabotare a economiei țării și a speranțelor ei de viață. Spre bucuria ungurilor, care sunt la guvernare și fac ce vor din limba română! Cum ne tăiem noi craca de sub picioare, nu mai poate nimeni. Cel mai optimist rămâne președintele lucrului bine desfăcut, care le spunea zâmbitoriu românilor din America faptul că lucrurile merg bine în țara pe care o conduce, fiindcă românii sunt descurcăreți. Oricât de greu ar fi, ei se descurcă. Aceasta a rămas soluția prezidențială, soluția supraviețuirii: descurcăreala!

Grid Modorcea

Ultimele articole

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre...

Newsletter

Citește și

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre...

Exclusiv. Interviu cu părintele Valerian despre Sfinții Închisorilor, mântuire și mineriada din 1990 (Video)

Cu sprijinul Ligii Femeilor Ortodoxe din județul Vâlcea, scriitorul...

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea în aer. După dezbaterea recentă a candidaților republican și democrat de la CNN, a reieșit...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și un mare patriot. Azi, din păcate este puțin cunoscut de români. Dumitru Bălașa era apreciat...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre vindecarea sufletului chinuit de păcat. Despre puterea iertării au scris numeroși scriitori. Paulo Coleho spunea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.