Vladimir Putin – Război și pace

Pentru cei care au citit și înțeles, celebrul roman „Razboi si pace”, al marelui scriitor rus Lev Tolstoi, va fi simplu de portretizat Rusia, in pragul unui conflict militar, mai mult sau mai putin apocaliptic. In toate confruntarile pe care le-a avut de-a lungul istoriei, Rusia a avut si are in continuare 4 „aliati” invincibili – suprafata, clima, spiritul rus si nu in ultimul rand pe Dumnezeu – puterea ortodoxiei ! Trist si in acelasi timp tragic, este ca puterile euro-atlantice de azi, nu au inteles nimica din fuga maiestosului Napoleon, din timpul invaziei franceze a Imperiului Rus. Paradoxal ingenuncheat, dintr-o Moscova cucerita si inzapezita. Conflict militar, care ca si cel de azi a avut un impact urias in constiinta rusa. O constiinta rusa, care asemenea „tarului” actual de la Kremlin, este pregatita atat pentru razboi, cat si pentru pace.

În relatiile internationale si in politica exista formula – niciodata sa nu spui niciodata. Formula care, se pare ca a fost stearsa din vocabularul euro-atlantic, unde se repeta obsesiv ca niciodata nu se va face pace cu agresorul rus. Ba mai mult, pacea si negocierile de pace, au fost decretate interzise in Ucraina, de catre tragi-comediantul pe post de Presedinte. Directie pe care s-a inscris bineinteles si Romania…la pachet cu nebunia. Nebunia a tot felul de teze alarmiste, de sperietori infantile, cu privire la viitorul sumbru in cazul infrangerii Ucrainei. Infrangere care este deja o certitudine ! Iar dupa Ucraina, vor cadea rand pe rand, precum piesele de domino – Moldova, Tarile Baltice, Polonia, Romania si tot asa pana la Atlantic. Grav este ca aceste declaratii alarmiste, complet fanteziste, cum ca ne vor ataca rusii, vin chiar din partea unor sefi ai Armatei romane. Mai precis a sefului Statului Major al Apararii, generalul Gheorghita Vlad, caruia cineva ar trebui sa-i atraga atentia, ca pe viitor…cand iese seara la portita, sa fie mai atent la ce scoate pe gurita ! Ne-a pricopsit istoria ultimilor ani, cu tot felul de astfel de „Gheorghita”. Cel cu covidu si vaccinarea, plus asta cu razboiul si invazia rusa. La noi in popor, cand cineva te dojeneste cu apelativul de „mare Gheorghe mai esti”, inseamna ca nene esti cam prostovan de felul tau. Cam slab „mobilat la mansarda”. In plus mai vine si primul ministru, badia Ciolacu cu „colacul”, care saracul ori nu a inteles bine in ce context are aprobare de a utiliza termenul „niciodata”, ori este angajat politic pe sensul invers de mers. Pentru ca teoria lui este complat diferita de cea a „oficiosului”, adica din informatiile sale – nicidata nu vom fi atacati de rusi. Adevarul este ca badia asta cu covrigii, este mult mai aproape de adevar, de realitate. O fi de la sarea din covrigi, care pune sangele-n miscare, stimuleaza gandirea si dezvolta inteligenta.

Pentru cei care intelegem cate ceva de la viata, este intr-adevar ilogic sa credem ca Rusia se va aventura sa atace NATO. Daca prin absurd Rusia va ataca o tara NATO, va fi exact aceeasi situatie in care s-a aflat omenirea, in pragul Primului Razboi Mondial. Cu riscul de a angaja aproape toata lumea in aceasta conflagratie, cu voia sau fara voia multora, cu pierderi materiale si umane imense. Si sa nu uitam ca acum avem o noua super putere China, care nu stim cum se va comporta. In plus situatia se va complica si mai mult, deoarece acum principalii beligeranti dispun de armamentul nuclear. Ori sa avem un posibil razboi global, cu dimensiune nucleara, este o adevarata nebunie, o catastrofa planetara. Sau cum spunea Albert Einstein – „nu stiu cum se va lupta in al treilea razboi mondial, dar pot sa va spun ce vor folosi in al patrulea – pietre”.

Din aceasta sumbra perspectiva, dupa interviul cu Presedintele Putin, am constatat ca totusi la Kremlin sunt oameni înca normali, rationali care nu au scapat situatia de sub control. Bineinteles cu conditia, daca cel pe care l-am vazut, era insusi Presedintele Putin!?! Si nu era cumva vreo sosie, vreo mumie, o copie sau un xerox in culori. Deoarece aproape intreaga mass-medie din Romania, din occident si de peste ocean, ne-au innebunit efectiv ca a murit demult, ca este pe patul de moarte, pe patul lui Procust, ca are nu stiu ce boala incurabila, ca este ascuns intr-un buncar prin Siberia, ca nu mai este cu „toate oile-n gradina”. Cand de fapt, nu mai sunt cu toate mintile corect asezate in biblioteca, tocmai cei care ne intoxica cu asemenea dejectii jurnalistice. Adevarate mizerii ordinare, de o execrabila manipulare propagandistica, servite noua cu polonicul.

O categorie aparte, o constituie cei care sufera de „betia ideologică a absurdului”. Si care ne spun noua ca este groaznic ca i s-a luat interviu la Putin. Dar stimabili martalogi, ce ati fi vrut sa i se ia? Numărul de la pantofi sau de la cravata? Intr-devar ca a fost groaznic, dar doar pentru cei care ne-au mintit si manipulat cu minciunile lor…a fost groaznic pentru ca i-a deconspirat. Simplul fapt ca traieste si ca este cat se poate de normal, este cu siguranta groaznic pentru intreaga mass-medie vânduta hidrei globaliste.

Pentru cei care avem capul la dispozitie, am vazut ca avem de-a face cu un lider rational, responsabil, deschis dialogului si mai ales pacii. O fi Putin un „Tar” sangeros si doritor de putere! Dar oare ceilalti lideri euro-atlantici cum sunt!?! Nicidecum icoane de pus pe pereti! Cine a alimentat si alimenteaza in continuare razboiul ? Cine vireaza Ucrainei un nou „ajutor pentru moarte” de 50 miliarde euro ? Acum cand criza care a cuprins economia UE se reflecta din plin in scaderea calitatii vietii noastre. Ce are de spus Ursula…Ursoaica batrana de la UE? O Ursoaica care reprezinta exclusiv interesele politicii americane, nicidecum ale tarilor membre UE, slabind vizibil forta si coeziunea Uniunii !

A jucat teatru – au sarit ca arsi, aceeasi martalogi, care pana mai ieri il dadeau pe Putin mort, ingropat si cu parastasul facut. Pe principiul – mortul de la groapa nu-l mai intorci. Problema lor este ca de data asta „mortul” – come back ! Da…o fi jucat si teatru! Desigur. Dar asta ar trebui sa-i dea de gandit in special la nea Zelensky, pentru ca risca sa-si piarda nu doar tara, ci si jobul de modest actor. Pentru ca daca este capabil sa joace teatru, inseamna ca este capabil să și gandească. Adica nu este nicidecum nebun. Spre deosebire de omologul sau de la Casa Alba – care este de mult cu „mintile in pioneze”. Sau de ex-Premierul britanic, comediantul Boris, despre care avem acum dovada, ca el este cel care a incendiat la propriu Europa, sabotând o pace ruso-ucraineana. Așa ca presupusa nebunie a lui Putin cu invadarea Europei, este o scenarită fabricata in „laboratoarele” euro-atlantice. De altfel in interviu, gaspadin Putin declara ca Rusia nu ar avea nimica de câstigat, de pe urma unei astfel de interventii militare in Europa. Politicienii sunt greu de crezut?

De fapt ce este cu acest NATO ? O alianta construita de americani împotriva altora. Iar daca vom intra cu totii in NATO, rezultatul va fi ca americanii nu vor mai avea adversari pe viitor. Ori rolul NATO este tocmai acela de a avea adversari, deoarece SUA fara un adversar de calibru, nu poate avea o politica externa, in care sa-si impuna militar si politic hegemonia…in cadrul Aliantei si in lume. La o analiza atenta, vom observa ca toata politica externa americană se bazeaza si se face prin prisma unor conflicte. Generate, alimentate si intretinute chiar de ei. Daca adversarul nu exista – no problem. Are grija, de obicei CIA, sa-l inventeze si sa-l dezvolte. Specificul american este acela al unei elite conducatoare croite pe mentalitatea razboiului, a conflictelor – tocmai pentru a-si impune dominatia, influenta si castigul in lume. Cu privire la rusi, aceste elite americane, nu prea cred ca au lecturat „Razboi si pace” a lui Lev Tolstoi. Sau daca au citit, nu au inteles nimica…si nu pentru ca romanul a fost scris în limba rusă!

În loc de concluzie, vin cu o intrebare. Atunci cine este nebunul sau nebunii, care cauta, genereaza si dezvolta conflicte?!?

Cristian Ardeleanu

Ultimele articole

Alexandru Petria – spărgătorul de tipare lirice

Poetul bistrițean Alexandru Petria ne-a oferit o nouă surpriză...

Clujeanul Nicolae Trifoiu – martorul lui Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor, din temnița comunistă

Pe luptătorul anticomunist Nicolae Trifoiu l-am cunoscut personal l-a...

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și...

Newsletter

Citește și

Alexandru Petria – spărgătorul de tipare lirice

Poetul bistrițean Alexandru Petria ne-a oferit o nouă surpriză...

Clujeanul Nicolae Trifoiu – martorul lui Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor, din temnița comunistă

Pe luptătorul anticomunist Nicolae Trifoiu l-am cunoscut personal l-a...

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre...

Alexandru Petria – spărgătorul de tipare lirice

Poetul bistrițean Alexandru Petria ne-a oferit o nouă surpriză editorială. Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, ca ceva firesc într-o lume dezinteresată de...

Clujeanul Nicolae Trifoiu – martorul lui Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor, din temnița comunistă

Pe luptătorul anticomunist Nicolae Trifoiu l-am cunoscut personal l-a începutul anilor `90. El a fost prieten cu un alt mărturisitor din temnițele comuniste –...

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea în aer. După dezbaterea recentă a candidaților republican și democrat de la CNN, a reieșit...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.