Gânduri la final de an – mersul după fentă

Ne mai desparte putina vreme pana sa depasim cu totii borna cu numarul Hristic 33 si sa salutam cu optimism si curaj urmatoarea borna kilometrica a modestei noastre existente efemere. Precum in capodopera satirica romaneasca „Directorul nostru” regizat in anul 1955, unde rolurile principale au fost interpretate de marii nostri maestrii Alexandru Giugaru si Grigore Vasiliu Birlic – cu celebrele concluzii din finalul filmului, ma intreb si eu cam care ar fi concluziile pe care fiecare dintre noi ar trebui sa la tragem acum la final de an ?

Concluzia principala care se desprinde dupa acesti 33 de ani de vietuire si redirectionare intr-o „societate deschisa” promovata si impusa noua de „ucenicii” lui Soros, este una singura – am mers si mergem in continuare ca si la fotbal „dupa fenta”. Da…toate minciunile, manipularile, falsurile, mizeriile si bagabontelile care sunt servite societatii romanesti din decembrie 1989 incoace, demonstreaza cat se poate de clar si limpede cum am fost inselati si pacaliti – trimisi dupa fenta, de niste derbedei, slugi si tradatori de neam si tara care se erijeaza in „apostolii”neamului romanesc.

Imi amintesc si acum euforia care a cuprins natiunea romana atunci in acel decembrie 1989. Vibram cu totii de emotie si speranta, traiam cu totii la gandul de mai bine, la o lume mai buna. Din pacate pana la urma s-a adeverit bancul acela romanesc – sa imi fie scuzata vulgaritatea – traim cu totii cu Speranta, in concluzie Speranta este o mare curva. Iar in ceea ce ne priveste curvele au fost si sunt in continuare toti cei care au confiscat si insusit in mod fraudulos revolutia sau revolta populara ( mai exact o lovitura de stat regizata in exterior ), care l-au ucis miseleste chiar in ziua de Craciun pe fostul Presedinte Nicolae Ceusescu ( odihneasca-se in pace! ), care au distrus si sabotat la ordin si cu buna stiinta economia Romaniei, care au vandut Romania strainilor si ne-au transformat in Africa alba a Europei, care ne-au ucis moraliceste si sufleteste si care au erodat la temelia demnitatii si suveranitatii noastre nationale.

Aici ne-au adus dupa 33 de ani de „reforme” si programe falimentare de guvernare – politice, economice si sociale prost gandite si mai prost implementate de niste derbedei, bagabonzi impotenti intelectual si moral. Motto-ul ultimilor 33 de ani ar putea fi linistit enuntat cam asa…s-a intalnit hotul cu prostul. Cu noi in rolul prostilor, cei care suntem fentati si mergem in continuare dupa fenta !

In decembrie 1989 am aruncat sau am trimis marxism comunismul la cosul de gunoi al istoriei. Sau cel putin asa am crezut. Dar sa vezi si sa nu crezi…ce mai fenta !?! In locul carmaciului Nicolae, cine s-a instalat oare ? Sau pe cine a instalat „tatuca” Soros impreuna cu pleiada de derbedei neomarxisti ? Din pacate duminica orbului din acel 20 mai 1990 ne-a bagat in bezna pentru o lunga perioada. De atunci si pana in prezent orbecaim prin tenebrele istoriei precum intr-o hipnoza sau intr-un blestem colectiv.

De 33 de ani in Romania se joaca teatrul absurdului, cu absurdul clasic in persoana poporului roman. Manipularea cu revolutia – teroristii si toate balivernele servite noua ca la tava a fost prima mare fenta dupa care am plecat…la pachet cu alde Iliescu, Brucan, esalonul doi si Securitatea tradatoare – noua boierime de azi ! Pe urma a fost simplu, extrem de simplu si fentele au curs in „cascada” – Conventia democrata sau un fiasco total, duetul Iliescu – Nastase ultimul episod, venirea la carma tarii a „piratului” Petrov cu binomul antiromanesc Coldea – Kovesi, numirea „Mutului” alogen in Romania lucrului bine facut…bineinteles cu tot cu integrarea in Absolutul european si militar american – „beneficii” pentru care a fost nevoie sa ne instrainam propria libertate. Ce fatalitate ! Ce destin !

Dar ceva nu au putut sa ne confiste. Si anume umorul…caterinca. Este modalitatea noastra de a evada din mizeria lumii moderne in care traim. Si pentru ca doresc sa intram in noul an cu optimism si voie buna, voi da drumul la robinetul cu glume…glume conforme cu realitatile vietii contemporane.

Cică popseste Iohannis in persoana intr-un orasel fief PNL si organizeaza o adunare de partid cu ușile inchise. Aici el incepe sa le spuna celor prezenti in sala ca situatia din tara este tot mai critica datorita razboiului din Ucraina, care necesita cheltuieli serioase, iar in consecinta este nevoie sa ridicam preturile la benzina, transport, etc astfel incat sa compensam aceste cheltuieli. Ei dragi romani cum veti sustine aceasta hotarare? Sala tace apasator. Si deodata un tip oarecare sare din spate si zice…”O sa lucram in doua schimburi”. Bucuros Presedintele multumeste pentru reactia corecta si intelegere, dar dragi romani sa stiti ca asta nu-i tot. D-voastra stiti ca tara noastra se lupta ca toata lumea cu covidul, iar si asta necesita destule cheltuieli. E nevoie de bani, dar de unde sa-i iei ? De aceea dragi romani vom marii preturile la produse alimentare, la imbracaminte si chiar la produsele pentru copii. Ce ziceti de asta ? In sala o tacere si mai apasatoare. Atunci acelasi tip sare si zice…”O sa lucram in trei schimburi”. Atunci Iohannis zise…Dragii mei romani ma cutremur de constiinciozitatea voastra. Dar iata ca mai este o problema. Stiti doar ca avem unele greutati economice cu materiile prime, cu gazele naturale pe care le importam din exterior si ca sa le transportam pe toate incoace cheltuielile de consum cresc. Trebuie sa facem fata si la criza energetica, intelegeti si singuri. Iarasi o multime de bani si de aceea bunilor romani trebuie sa marim considerabil preturile la apartamente, facturi, transportul in comun. Ce ziceti, ne veti sustine ? In sala o atmosfera de cosmar. Acelasi tip sare si zice…”O sa lucram in patru schimburi”! Atunci Iohannis banuieste ca ceva nu este in regula. Il chema pe Hellwig si zice…”Il vedeti pe tipul acela ? Aflati cine este”! Atunci SRI-istii intrara prin spate in sala, se apropie de cetatean si il scoasera afara pe hol si-l intrebara…”Asa cetatene spune-ne de unde sunteti si unde lucrati”? Iar el zise…”Eu sunt Fodor”! Dar unde lucrati d-le Fodor? La morga !!!….Adica acolo unde ne-au adus toate partidele si toti guvernanții de 33 de ani.

Si pentru ca traim in era globalismului, cică un lector participant la reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos a fost intrebat daca va fi si cel de-al treilea razboi mondial. El a raspuns…”domnii mei, al treilea razboi mondial nu va fi, dar va fi asa o lupta pentru pace, ca nu va ramane piatra pe piatra”!

Cugetarea mea de final de an sună cam asa…chiar daca traim intr-o realitate degradata si confuza si într-o lume in care nu mai exista o verticala, sa nu uitam ca noi toti oamenii avem ceva in comun, nimic comun nu avem doar cu diavolul. Avem Tata Ceresc si Fiul abia ce s-a nascut! Sa urmam Calea, nu fenta diavolească!

Cristian Ardeleanu

Ultimele articole

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre...

Newsletter

Citește și

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre...

Exclusiv. Interviu cu părintele Valerian despre Sfinții Închisorilor, mântuire și mineriada din 1990 (Video)

Cu sprijinul Ligii Femeilor Ortodoxe din județul Vâlcea, scriitorul...

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea în aer. După dezbaterea recentă a candidaților republican și democrat de la CNN, a reieșit...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și un mare patriot. Azi, din păcate este puțin cunoscut de români. Dumitru Bălașa era apreciat...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre vindecarea sufletului chinuit de păcat. Despre puterea iertării au scris numeroși scriitori. Paulo Coleho spunea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.