Fenomenul paranormal cel mai tare din lume: Pădurea Hoia Baciu

Fenomenul paranormal cel mai tare din lume: Pădurea Hoia Baciu. Pădurea Hoia Baciu aflată pe un deal în apropiere de Cluj-Napoca și-a câștigat renumele de cea mai înfricoșătoare pădure de la noi și nu numai.

Asta pentru că în această pădure au loc fenomene cu totul neobișnuite. Pădurea Hoia Baciu este sursa multor povești și legende, unele dintre ele susținând că este un loc bântuit. Astfel, de-a lungul timpului, pădurea a devenit un obiectiv turistic apreciat, vizitat atât pe timp de zi, cât și noaptea. CUPRINS: Pădurea Hoia Baciu, între legendă și adevăr Legenda pădurii Hoia Baciu Cum ajungi la pădurea Hoia Baciu Flora și fauna în Pădurea Baciu Conectează-te cu Libertatea.ro! Înregistrează-te sau intră în contul tău pentru a fi parte din comunitatea noastră și pentru a accesa beneficiile. Ai o experiență personalizată, în funcție de preferințe Poți intra în conversație prin intermediul comentariilor Ai acces la newslettere și recomandări personale TOTUL E 100% GRATUIT INTRĂ ÎN CONT Pădurea Hoia Baciu, între legendă și adevăr Pădurea Hoia-Baciu a fost inclusă în diverse topuri ale celor mai înspăimântatoare locuri din lume, alături de alte zone cu fenomene asemănătoare, precum Deşertul Mojave şi Gloful Breeze din Statele Unite.

Padurea Hoia-Baciu Cluj era frecventată ca loc de picnic și era gazda festivităților legate de zilele de 1 Mai și 23 August. În prezent, în pădure se organizează, din când în când, diverse evenimente mai neconvenționale, iar clujenii și turiștii pot descoperi locul prin intermediul unor tururi ghidate nocturne sau pe timpul zilei. Pădurea Hoia Baciu a devenit faimoasă începând cu anii 60, de când au început să fie semnalate tot felul de întâmplări: apariția unor așa-ziși strigoi și alte apariții inexplicabile în fotografii și insesizabile cu ochiul liber. De asemenea, au fost semnalate senzații auditive ciudate, ce dădea stări de anxitetea celor care o vizitau și senzația că ai fi urmărit.

Cele mai frecvente anomalii care au fost semnalate în pădurea Hoia-Baciu de-a lungul timpului sunt problemele cu echipamentele electronice. La acestea se adaugă modificările de natură bio-fiziologică: senzaţii de rău, dureri de cap, frisoane, stări de greaţă.

Astfel, pădureaa fost numită de către vizitatori și localnicii din împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”. Acest lucru este foarte interesant deoarece mai mulți oameni de știință nu au putut aduce dovezi pentru a explica într-un mod sau altul fenomenele diverse. Legenda pădurii Hoia Baciu Legenda spune că acum mulți ani, un cioban pe nume Hoia ar fi mers în pădure cu oile, dar nu s-a mai întors. Nu s-au găsit rămășițe umane sau animale după dispariția sa. Locul este făcut celebru după anul 1968. Se spune că în iulie o persoană, un vizitator a observat patru figuri umanoide care se aflau la 250 – 300 de metri de liziera pădurii, dar ceea ce face cu adevărat locul special este o fotografie din august 1968 atunci când se pare că pe respectiva fotografie ar apărea un OZN. Pădurea Hoia Baciu vazuta de la inaltime RECOMANDĂRI Câți bani a plătit ICR în 2022 pentru deplasările în străinătate ale șefilor: „Cât bugetul unei filiale pe un an întreg”

De-a lungul anilor, oamenii au susținut că se întâmplă tot felul de fenomene paranormale în adâncul pădurii. Acum câțiva ani, o echipă de la Discovery Channel a venit și a investigat fenomenele paranormale care se întâmplă în pădure.

In padurea Hoia Baciu copacii au forme ciudate În anul 1993, cercetătorul Adrian Pătruț a identificat în pădurea Hoia Baciu o zonă aparte pe care a denumit-o „Punctul 3 social activ”. Zona cu pricina pare a fi centrul de maximă activitate pentru fenomenele considerate paranormale observate în inima Ardealului. Un alt aspect care merită menționat, este cel legat de stările tranzitorii între radiațiile gama și beta, amplificate de distorsiunile magnetice asociate deseori cu apariția unor siluete umanoide translucide. Cum ajungi la pădurea Hoia Baciu Pădurea Horia-Baciu este o pădure situată în partea vestică a municipiului Cluj-Napoca, în apropierea secției în aer liber a Muzeului de Etnografie din Cartierul Grigorescu. RECOMANDĂRI „M-a sărutat cu forța, aveam 13 ani”. Mărturiile fetelor care îl acuză de hărțuire pe fostul lider liberal Bogdan Pater.

Pădurea se întinde pe o suprafață de aproximativ 3 kilometri pătrați. Granița sa sudică este culmea orientată în direcția est-vest a dealului care delimitează valea râului Someșul Mic și nu conține panta sudică abruptă a dealului. La nord, pădurea se termină pe o pantă mai lină, care întâlnește râul Nadăș. Flora și fauna în Pădurea Baciu O suprafață de 12 hectare din Pădurea Hoia acoperită de stejar pufos este arie protejată. În ciuda acestui lucru, situl este afectat adesea de defrișări ilegale. Pădurea Hoia este o pădure mixtă de stejar pufos, carpen, corn, alun, salcâm, gorun, pin silvestru, pin negru, tei, arțar, măr sălbatic și peri sălbatici. Sunt prezente în pădure animale terestre precum șoarecele de câmp, pisica sălbatică, vererița, mistrețul, iepurele de câmp sau gușterul, dar și zburătoare precum liliacul, mierla, cucul, gaița, pițigoiul mare, pițigoiul albastru, mierla, țicleanul, cinteza sau cucuveaua. Sursa: Libertatea.

Site de divertisment american a realizat un TOP al celor mai înfricoșătoare locuri din lume, iar un obiectiv turistic din Cluj-Napoca: Pădurea Hoia Baciu este inclus pe listă.

ClusiumNews

Ultimele articole

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre...

Newsletter

Citește și

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre...

Exclusiv. Interviu cu părintele Valerian despre Sfinții Închisorilor, mântuire și mineriada din 1990 (Video)

Cu sprijinul Ligii Femeilor Ortodoxe din județul Vâlcea, scriitorul...

”Câinii războiului” global au tras în reprezentantul păcii și democrației: Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump plutea în aer. După dezbaterea recentă a candidaților republican și democrat de la CNN, a reieșit...

Părintele Dumitru Bălașa – neînfrântul anticomunist, care nu s-a lepădat de Hristos

Părintele Dumitru Bălașa a fost un preot jertfelnic și un mare patriot. Azi, din păcate este puțin cunoscut de români. Dumitru Bălașa era apreciat...

Despre iertarea mântuitoare la Bartolomeu Anania în temnița comunistă

Iertarea este evanghelică și înseamnă un prim pas spre vindecarea sufletului chinuit de păcat. Despre puterea iertării au scris numeroși scriitori. Paulo Coleho spunea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.